MINISTERUL  PUBLIC
PARCHETUL DE PE LĀNGĂ JUDECATORIA
                           
TULCEA       
                

              Nr. 30/VIII-3/IP/2020  

6.05.2020

C O M U N I C A T

Compartimentul de Informare şi  Relaţii Publice  din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecatoria Tulcea, este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: 
          Recent, Parchetul de pe lāngă Judecătoria Tulcea a finalizat cercetările şi a dispus trimiterea īn judecată a inc. G.D.R,  pentru  săvārşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, prev. de art. 352 al.1 din C.P.
          Probatoriul administrat īn cauză a relevat faptul că la data de 12.04.2020, inculpatul G.D.R  a fost sancționat de un echipaj de jandarmi cu amendă de 10.000 lei, pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliul din mun. Tulcea, după ce acesta a revenit din Portugalia iar apoi a fost transportat la centrul de carantină de pe raza loc. Mineri, com. Somova unde inculpatului i  s-a adus la cunoştinţă că urmează să fie suspus carantinei pe o perioadă de 14 zile precum şi faptul că nerespectarea acestei măsuri atrage răspunderea penală.
         
Īn seara aceleiaşi zile, inculpatul G.D.R. a sărit gardul centrului şi a părăsit, fără īncuviinţare şi centrul de carantină, după care a fugit pe o stradă din loc. Mineri, cu intenţia de a ajunge la Tulcea, īnsă a fost prins la scurt timp şi apoi transferat la un alt centru de carantină din jud. Tulcea.
          Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare la Judecătoria Tulcea.

           Precizăm că această etapă procesuală reprezintă conform codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi sesizarea instanţei de judecată, situaţie care īnsă nu poate īn niciun fel să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PURTĂTOR DE CUVĀNT AL PARCHETULUI DE PE LĀNGĂ JUDECATORIA TULCEA

 

 
     

 

  © Copyright 2006 PICCJ.

Acest site este optimizat pentru Internet Explorer 5.5/6