MINISTERUL  PUBLIC
PARCHETUL DE PE LÂNGĂ
JUDECATORIA
                           
TULCEA       
                

                 Nr. 40/VIII/3/IP/2021

3.06.2021

C O M U N I C A T
               

          Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele :

           În evidenţele Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea a fost înregistrată cauza privind pe inculpatul L.P., pentru săvârșirea infracţiunii de viol în formă continuată,asupra unei minor,aflat în ocrotirea făptuitorului.
          Astfel, s-a stabilit că victima, persoană de sex feminin în vârstă de 14 ani, provine dintr-o căsnicie anterioară a mamei sale şi s-a aflat în ocrotirea inculpatului încă de la vârsta de 2 ani, ca urmare a căsătoriei inculpatului cu mama minorei.
           Profitând de relația de încredere şi de autoritate asupra victimei, consolidată de–a lungul timpului în cadrul relaţiilor de familie cât şi pe fondul unei comunicări deficiente între fiică şi mamă, inculpatul a săvârşit iniţial acte de  agresiune sexuală asupra victimei iar ulterior, împotriva voinţei minorei, a întreţinut cu aceasta şi raporturi sexuale.
           Întrucât s-a constatat  că faptele inculpatului L.P. prezintă pericol pentru ordinea publică, la data de 02.06.2021, acesta a fost prezentat Judecătoriei Tulcea cu propunerea de arestare preventivă, propunere ce a fost însuşită iar  inculpatului  i-a fost emis un mandat de arestare pe o durată de 30 de zile. 
          Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii raspunderii penale.

          Facem  precizarea    măsură luată faţă de inculpat  constituie o măsură preventivă , luată conform  dispozițiilor codului de procedură penală , care însă nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


PURTĂTOR  DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ JUDECATORIA   TULCEA

PRIM-PROC. DAN STEPANENCU

 

 
     

 

  © Copyright 2006 PICCJ.

Acest site este optimizat pentru Internet Explorer 5.5/6