MINISTERUL  PUBLIC
PARCHETUL DE PE LĀNGĂ TRIBUNALUL
                           
TULCEA       
                

              Nr. 17/VIII-3/IP/2017  

19.04.2017

C O M U N I C A T

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Tulcea este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Tulcea a  dispus la data de 18.04.2017, punerea īn mișcare a acțiunii penale față de inculpatul aflat īn stare de reținere DRĂGUȘIN NICOLAE, de 40 ani, domiciliat īn com. Izvoarele, jud. Tulcea  și s-a propus  judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Tulcea, arestarea sa preventivă pe o perioadă de 30 de zile pentru săvārşirea infracţiunilor de viol, omor și violare de domiciliu,  propunerea de arestare fiind admisă.

Din probele administrate pānă la acest moment, s-a stabilit că īn noaptea de 15/16.04.2017, īn jurul orei 330, inculpatul a pătruns fără drept īn locuința victimei P.L., persoană de sex feminin, īn vārstă de 73 de ani, domiciliată īn com. Izvoarele, jud. Tulcea, iar după exercitarea de violențe asupra sa,  a īntreținut raporturi sexuale īmpotriva voinței ei și ulterior, fiind amenințat de către victimă cu sesizarea faptelor sale, a omorāt-o prin strangulare.

 

Facem precizarea  că punerea  īn  mişcare a  acţiunii penale este o  etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate  care  nu poate, īn nicio  situaţie, să īnfrāngă principiul  prezumţiei de nevinovăţie.

PURTĂTOR DE CUVĀNT AL PARCHETULUI DE PE LĀNGĂ TRIBUNALUL TULCEA

 

 
     

 

  © Copyright 2006 PICCJ.

Acest site este optimizat pentru Internet Explorer 5.5/6