MINISTERUL  PUBLIC
PARCHETUL DE PE LĀNGĂ TRIBUNALUL
                           
TULCEA       
                

              Nr. 20/VIII-3/IP/2017  

29.05.2017

C O M U N I C A T

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Tulcea este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

            Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Tulcea a  dispus la data de 28.05.2017 īnceperea urmăririi penale cu privire la infracţiunea de ultraj prev. de art.257 alin.1 şi 4 C.pen. cu ref. la art.32 C.pen. rap. la art.188 alin.1 C.pen.

            Din probele administrate pānă la acest moment rezultă faptul că la data de 28.05.2017, īn jurul orei 18:15, un echipaj mixt format din subofiţerul de jandarmi Rădulescu Ionuţ din cadrul I.J.J. Tulcea şi trei lucrători de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Măcin au oprit īn trafic pe DN 22 la intrarea īn oraşul Măcin autoturismul marca Mercedes cu numărul de īnmatriculare TL-08-LRM, īn vederea punerii īn aplicare a unui mandat de executare a pedepsei īnchisorii . Conducătorul auto a refuzat să īnsoţească pe agenţii constatatori la sediul poliţiei şi a plecat īn viteză de la faţa locului, lovind frontal cu maşina pe subofiţerul de jandarmi Rădulescu Ionuţ care īncerca să-l oprească. Conducătorul  auto a  reușit să  fugă  de la fața locului, nefiind prins  pānă la  acest moment. Īn cauză  sunt  efectuate  investigații īn vederea  identificării  și aducerii acestuia īn fața procurorului de  caz.

           Īn urma impactului persoana vătămată Rădulescu Ionuţ a rămas pe carosabil īn stare de inconştienţă, fiind necesară intervenţia unei ambulanţe care a transportat-o la Spitalul Judeţean Brăila īn vederea acordării de īngrijiri medicale.

 

Facem precizarea  că punerea  īn  mişcare a  acţiunii penale este o  etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate  care  nu poate, īn nicio  situaţie, să īnfrāngă principiul  prezumţiei de nevinovăţie.

PURTĂTOR DE CUVĀNT AL PARCHETULUI DE PE LĀNGĂ TRIBUNALUL TULCEA

 

 
     

 

  © Copyright 2006 PICCJ.

Acest site este optimizat pentru Internet Explorer 5.5/6