MINISTERUL  PUBLIC
PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL
                           
TULCEA       
                

              Nr. 26/VIII-3/IP/2017  

2.08.2017

C O M U N I C A T

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea a  dispus la data de 01.08.2017,  măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore faţă de inculpatul GRIGORE NISTOR, în vârstă de 62 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, din probele administrate până la acest moment, rezultând faptul că în ziua de 31.07.2017, în jurul orei 1600, pe fondul consumului de  alcool și al unor neînțelegeri mai vechi, într-un loc public  din satul Dunavățu de  Sus, com. Murighiol, jud. Tulcea, a izbucnit o altercație verbală între inculpat și victima DANILOV GHEORGHE, în timpul căreia  victima l-a  amenințat pe inculpat cu un cuțit, iar acesta  din urmă, enervat,  a intrat în curtea sa  și a luat un motoferăstrău ( drujbă) pe care  l-a pornit și i-a secționat victimei  țesuturile și artera  antebrațului stâng. Deși  s-a intervenit  chirurgical de urgență,  victima a decedat  după 3 ore în urma  șocului hemoragic.

Astăzi, data de 02.08.2017, s-a propus judecătorului de drepturi şi  libertăţi din cadrul Tribunalului Tulcea, arestarea preventivă a inculpatului GRIGORE NISTOR pe o perioadă de 30 de zile, propunerea fiind admisă.

 

Facem precizarea  că punerea  în  mişcare a  acţiunii penale este o  etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate  care  nu poate, în nicio  situaţie, să înfrângă principiul  prezumţiei de nevinovăţie.

PURTĂTOR DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL TULCEA

 

 
     

 

  © Copyright 2006 PICCJ.

Acest site este optimizat pentru Internet Explorer 5.5/6