MINISTERUL  PUBLIC
PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL
                           
TULCEA       
                

              Nr. 32/VIII-3/IP/2018  

24.10.2018

C O M U N I C A T

Compartimentul de Informare şi  Relaţii Publice  din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 24.10.2018, Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea a propus judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Tulcea, arestarea preventivă a inculpaților A.V. și O.I., agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al jud. Tulcea – Postul de Poliție Ciucurova, aflați în stare de reținere, pe o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită și fals intelectual.

În sarcina inculpaților A.V. și O.I., desemnați ca polițiști cu atribuții de poliție rutieră, s-a reținut că în perioada martie - mai 2018, au primit diferite sume de bani de la persoane surprinse în trafic, pentru a-și îndeplini în mod necorespunzător atribuțiile de serviciu referitoare la constatarea și sancționarea contravențiilor la regimul  rutier.

În cauză, cercetările s-au desfăşurat cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Tulcea

 

Facem precizarea  că punerea  în  mişcare a  acţiunii penale este o  etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate  care  nu poate, în nicio  situaţie, să înfrângă principiul  prezumţiei de nevinovăţie.

PURTĂTOR DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL TULCEA

 

 
     

 

  © Copyright 2006 PICCJ.

Acest site este optimizat pentru Internet Explorer 5.5/6