MINISTERUL  PUBLIC
PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL
                           
TULCEA       
                

              Nr. 31/VIII-3/IP/2018  

24.10.2018

 

A N U N Ţ

          Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că, la data de 25.10.2018, între orele 10,oo – 14,oo, la sediul situat în municipiul Tulcea, str. Frumoasă nr. 8, se desfăşoară manifestarea anuală „Ziua Uşilor Deschise”.

          La data de 25 octombrie a fiecărui an, în întreaga Europă este sărbătorită Ziua Europeană a Justiţiei, iniţiativă comună a Consiliului Europei şi a Comisiei Europene, eveniment prin care justiţia civilă este adusă în atenţia publicului.

          Scopul celebrării acestei zile este acela de a apropia justiţia de cetăţeni, de a-i ajuta să fie mai bine informaţi despre drepturile lor şi modalitatea de funcţionare a justiţiei de zi cu zi, îngăduind acestora să-i înţeleagă mai bine mecanismele şi de a îmbunătăţi accesul la justiţie.

          Pentru acest motiv, organizarea evenimentului are ca prioritate asigurarea transparenţei activităţii acestei instituţii, de natură să permită cetăţenilor să-şi formeze o reprezentare clară a imaginii reale a condiţiilor de muncă ale magistraţilor şi a etapelor pe care le parcurge un dosar până la soluţionare, precum şi alte asemenea aspecte.

          Manifestarea se adresează elevilor, reprezentanţilor societăţii civile, reprezentanţilor mass-media şi tuturor celor interesaţi să cunoască şi să fie informaţi în legătură cu activitatea acestei instituţii cu atribuţii în înfăptuirea actului de justiţie.

 

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE AL

PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL TULCEA

 

 
     

 

  © Copyright 2006 PICCJ.

Acest site este optimizat pentru Internet Explorer 5.5/6