MINISTERUL  PUBLIC
PARCHETUL DE PE LĀNGĂ TRIBUNALUL
                           
TULCEA       
                

              Nr. 27/VIII-3/IP/2019  

17.09.2019

C O M U N I C A T

Compartimentul de Informare şi  Relaţii Publice  din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Tulcea, este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: 
        
Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Tulcea a  dispus la data de 16.09.2019,  măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore faţă de inculpatul minor R.M.D., īn vārstă de 17 de ani, pentru săvārşirea infracţiunii de tentativă la omor, din probele administrate pānă la acest moment, rezultānd faptul că īn ziua de 15.09.2019, īntr-un loc public  din loc. Enisala, jud. Tulcea, inculpatul a exercitat violențe asupra victimei P.C.L., un consătean īn vārstă de 65 de ani, urmare cărora acesta a suferit o hemoragie meningo-cerebrală, fiind transportat īn stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Tulcea și ulterior, la Spitalul Județean de Urgență Constanța.

         La data de 16.09.2019, s-a propus judecătorului de drepturi şi  libertăţi din cadrul Tribunalului Tulcea, arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile, propunerea fiind admisă.

        

Facem precizarea  că punerea  īn  mişcare a  acţiunii penale este o  etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate  care  nu poate, īn nicio  situaţie, să īnfrāngă principiul  prezumţiei de nevinovăţie.

 

 

PURTĂTOR DE CUVĀNT AL PARCHETULUI DE PE LĀNGĂ TRIBUNALUL TULCEA

 

 
     

 

  © Copyright 2006 PICCJ.

Acest site este optimizat pentru Internet Explorer 5.5/6