MINISTERUL  PUBLIC
PARCHETUL DE PE LĀNGĂ TRIBUNALUL
                           
TULCEA       
                

              Nr. 34/VIII-3/IP/2019  

1.11.2019

C O M U N I C A T

Compartimentul de Informare şi  Relaţii Publice  din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Tulcea, este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Tulcea a  dispus la data de 1.11.2019, īncepānd cu ora 1030,  măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore faţă de inculpatul Ș.C., īn vārstă de 48 de ani, pentru săvārşirea infracţiunii de omor, din probele administrate pānă la acest moment, rezultānd faptul că īn data de 14.10.2019, īntr-o zonă din spatele Unității de Marină de pe str. Spitalului din mun. Tulcea, inculpatul și coautorul B.C.E., actualmente decedat,  au lovit, cu o țeavă metalică, victima L.C. de 40 ani, producāndu-i mai multe fracturi și o hemoragie internă abdominală prin ruptură de ficat care a condus la decesul victimei.

Atāt victima, cāt și autorii faptei erau persoane fără adăpost ce trăiau pe raza mun. Tulcea.

         La data de 01.11.2019, s-a propus judecătorului de drepturi şi  libertăţi din cadrul Tribunalului Tulcea, arestarea preventivă a inculpatului Ș.C. pe o perioadă de 30 de zile.

 

Facem precizarea  că punerea  īn  mişcare a  acţiunii penale este o  etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate  care  nu poate, īn nicio  situaţie, să īnfrāngă principiul  prezumţiei de nevinovăţie.

 

PURTĂTOR DE CUVĀNT AL PARCHETULUI DE PE LĀNGĂ TRIBUNALUL TULCEA

 

 
     

 

  © Copyright 2006 PICCJ.

Acest site este optimizat pentru Internet Explorer 5.5/6