MINISTERUL  PUBLIC
PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL
                           
TULCEA       
                

              Nr. 38/VIII-3/IP/2019  

20.12.2019

C O M U N I C A T

Compartimentul de Informare şi  Relaţii Publice  din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: 
        

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea a  dispus la data de 20.12.2019,  începând cu ora 0130,  măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore faţă de inculpatul  G.M., în vârstă de 38 de ani,   pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, din probele administrate până la acest moment, rezultând faptul că în ziua de 19.12.2019, în jurul orei 1600,  pe terasa unui local public din loc. Dunăvățu de Sus, com. Murighiol, jud. Tulcea, inculpatul a înjunghiat, cu un cuțit, victima  A.A., un consătean în vârstă de 33  de ani, în urma unui conflict verbal.

Urmare agresiunii, victima  a suferit o hemoragie internă, fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență Tulcea, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale care i-a salvat viața.

         La data de 20.12.2019,  Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea  a solicitat judecătorului de drepturi şi  libertăţi din cadrul Tribunalului Tulcea, arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile, propunerea fiind admisă.

 

Facem precizarea  că punerea  în  mişcare a  acţiunii penale este o  etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate  care  nu poate, în nicio  situaţie, să înfrângă principiul  prezumţiei de nevinovăţie.

 

 

PURTĂTOR DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL TULCEA

 

 
     

 

  © Copyright 2006 PICCJ.

Acest site este optimizat pentru Internet Explorer 5.5/6