MINISTERUL  PUBLIC
PARCHETUL DE PE LĀNGĂ TRIBUNALUL
                           
TULCEA       
                

              Nr. 4/VIII-3/IP/2020  

09.01.2020

C O M U N I C A T

Compartimentul de Informare şi  Relaţii Publice  din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Tulcea, este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: 
        

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Tulcea a  dispus la data de 08.01.2020, īncepānd cu ora 1640, măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore faţă de inculpatul minor M.C., īn vārstă de 17 de ani, pentru săvārşirea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte, din probele administrate pānă la acest moment, rezultānd faptul că īn noaptea 07/08.01.2020, pe o stradă din loc. Nifon, com. Hamcearca, jud. Tulcea, inculpatul a aplicat lovituri, īn regiunea femurală dreaptă, cu un cuțit, victimei B.M., un consătean īn vārstă de 24 de ani, urmare cărora acesta a decedat.

        Astăzi, data de 09.01.2020,  se va  propune judecătorului de drepturi şi  libertăţi din cadrul Tribunalului Tulcea, arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.

 

Facem precizarea  că punerea  īn  mişcare a  acţiunii penale este o  etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate  care  nu poate, īn nicio  situaţie, să īnfrāngă principiul  prezumţiei de nevinovăţie.

 

 

PURTĂTOR DE CUVĀNT AL PARCHETULUI DE PE LĀNGĂ TRIBUNALUL TULCEA

 

 
     

 

  © Copyright 2006 PICCJ.

Acest site este optimizat pentru Internet Explorer 5.5/6