MINISTERUL  PUBLIC
PARCHETUL DE PE LĀNGĂ TRIBUNALUL
                           
TULCEA       
                

              Nr. 20/VIII-3/IP/2020  

15.04.2020

C O M U N I C A T

Compartimentul de Informare şi  Relaţii Publice  din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Tulcea, este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: 
        
Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Tulcea a dispus la data de 11.04.2020, ora 2200, măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore faţă de suspectul E.I., īn vārstă de 31 de ani, pentru săvārşirea infracţiunii de tentativă de omor, din probele administrate pānă la momentul respectiv rezultānd faptul că īn seara zilei de 10.04.2020, īn jurul orei 2200, īntr-o gospodărie din com Ceamurlia de Jos, jud. Tulcea, suspectul a agresat cu un cuţit īn zona toracică pe victima R.I., cumnat, īn vārstă de 37 de ani, īn urma unor discuţii contradictorii legate de plata facturii de energie electrică.

          Urmare a agresiunii victima a suferit o hemoragie internă, fiind transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, unde a fost suspusă unei intervenţii chirurgicale.

Īn data de 12.04.2020 a fost schimbată īncadrarea juridică a faptei  īn infracţiunea de omor ca urmare a decesului victimei. La aceeaşi dată a fost pusă īn mişcare acţiunea penală faţă de inculpatul E.I. Acesta a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Tulcea cu propunere de  arestare preventivă pe o perioadă de 30 de  zile, propunerea fiind admisă. 

Facem precizarea  că punerea  īn  mişcare a  acţiunii penale este o  etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate  care  nu poate, īn nicio  situaţie, să īnfrāngă principiul  prezumţiei de nevinovăţie.

 

 

PURTĂTOR DE CUVĀNT AL PARCHETULUI DE PE LĀNGĂ TRIBUNALUL TULCEA

 

 
     

 

  © Copyright 2006 PICCJ.

Acest site este optimizat pentru Internet Explorer 5.5/6