MINISTERUL  PUBLIC
PARCHETUL DE PE LĀNGĂ TRIBUNALUL
                           
TULCEA       
                

              Nr. 2/VIII-3/IP/2021  

04.01.2021

C O M U N I C A T

Compartimentul de Informare şi  Relaţii Publice  din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Tulcea, este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: 

 

La data de 31.12.2020, Parchetul de pe lāngă Tribunalul Tulcea a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Tulcea, arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, a inculpatului C.D., īn vārstă de 41 de ani, pentru săvārşirea infracţiunilor de viol și omor calificat, propunerea de arestare preventivă fiind admisă.

Din probele administrate pānă la acest moment, a rezultat că īn seara zilei de 29.12.2020, īn jurul orei 1800,  inculpatul, īn timp ce se afla la domiciliul său din loc. Slava Rusă, jud. Tulcea, a violat și ucis prin strangulare, victima  S.E., īn vārstă de 64 de ani, care venise īn vizită la locuința inculpatului, iar fapta a fost descoperită la data de 30.12.2020 de către un martor care l-a surprins pe inculpat īn timp ce incinera cadavrul, īn grădina locuinței sale, pentru a șterge urmele infracțiunilor.

 Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Tulcea dispus, la data de 30.12.2020, punerea īn mișcare a acțiunii penale și a luat măsura preventivă a reținerii pe o perioadă de 24 de ore.   

Facem precizarea  că punerea  īn  mişcare a  acţiunii penale este o  etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate  care  nu poate, īn nicio  situaţie, să īnfrāngă principiul  prezumţiei de nevinovăţie.

 

 

PURTĂTOR DE CUVĀNT AL PARCHETULUI DE PE LĀNGĂ TRIBUNALUL TULCEA

 

 
     

 

  © Copyright 2006 PICCJ.

Acest site este optimizat pentru Internet Explorer 5.5/6