MINISTERUL  PUBLIC
PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL
                           
TULCEA       
                

              Nr. 15/VIII-3/IP/2021  

06.04.2021

C O M U N I C A T

Compartimentul de Informare şi  Relaţii Publice  din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: 

 

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea a propus  judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Tulcea, astăzi data de 06.04.202, arestarea prevenită pe o perioadă de 30 de zile, a inculpatului M.G. cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită  constând în faptul că la data de 05.04.2021, în jurul orei 1615,  s-a  deplasat la locuința agentului de poliție P.S. din cadrul Postului de  Poliție al com. Topolog, jud. Tulcea, și i-a înmânat suma de 200 de  euro, pentru ca acesta  să nu aplice măsurile legale față de fiul inculpatului, M.I. care a condus un autoturism pe drumurile publice, în noaptea de 03/04.04.2021, în condițiile în care avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

La data de 05.04.2021, procurorul a dispus măsura reținerii inculpatului pe o durată de 24 de ore.

Cauza a fost instrumentată cu  sprijinul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Tulcea. 

Facem precizarea  că punerea  în  mişcare a  acţiunii penale este o  etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate  care  nu poate, în nicio  situaţie, să înfrângă principiul  prezumţiei de nevinovăţie.

 

 

PURTĂTOR DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL TULCEA

 

 
     

 

  © Copyright 2006 PICCJ.

Acest site este optimizat pentru Internet Explorer 5.5/6