MINISTERUL  PUBLIC
PARCHETUL DE PE LĀNGĂ TRIBUNALUL
                           
TULCEA       
                

              Nr. 19/VIII-3/IP/2023  

17.07.2023

C O M U N I C A T

Compartimentul de Informare şi  Relaţii Publice  din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Tulcea, este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:      

La data de 15.07.2023 Parchetul de pe lāngă Tribunalul Tulcea a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Tulcea, arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, a inculpatului F.D., īn vārstă de 39 de ani, pentru săvārşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, propunerea de arestare preventivă fiind admisă.

         Din probele administrate pānă la acest moment, a rezultat că cursul zilei de 13.07.2023, īn jurul orei 19:00, pe fondul unui conflict spontan survenit pe izlazul localităţii Făgăraşu Nou, jud.Tulcea, inculpatul F.D. a lovit cu un cuţit pe victima S.V., localnic, īn zona braţului stāng, cu intenţia de a provoca acesteia o vătămare corporală, agresiunea producānd lezarea pachetului vascular brahial stāng, hemoragie externă şi ulterior decesul victimei.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Tulcea a luat măsura preventivă a reținerii pe o perioadă de 24 de ore la data de 15.07.2023, ora 01:00, iar ulterior (la data de 15.07.2023) a dispus punerea īn mișcare a acțiunii penale.

Facem precizarea  că punerea  īn  mişcare a  acţiunii penale este o  etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate  care  nu poate, īn nicio  situaţie, să īnfrāngă principiul  prezumţiei de nevinovăţie.

 

PURTĂTOR DE CUVĀNT AL PARCHETULUI DE PE LĀNGĂ TRIBUNALUL TULCEA

 

 
     

 

  © Copyright 2006 PICCJ.

Acest site este optimizat pentru Internet Explorer 5.5/6