MINISTERUL  PUBLIC
PARCHETUL DE PE LĀNGĂ TRIBUNALUL
                           
TULCEA       
                

              Nr. 29/VIII-3/IP/2023  

19.09.2023

C O M U N I C A T

Compartimentul de Informare şi  Relaţii Publice  din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Tulcea, este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:      

          La data de 18.09.2023, organele de urmărire penală s-au sesizat cu privire la săvārşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte avānd īn vedere că īn cursul nopții de 17/18.09.2023, īn jurul orei 2350, pe fondul unui conflict spontan īntre mai multe persoane care se aflau pe str. Constructorilor din mun. Tulcea, a intervenit decesul victimei minore F.R.I. īn vārstă de 17 ani.

            Din probele administrate pānă īn acest moment a rezultat faptul că de grupul format din cinci tineri din care făcea parte şi victima F.R.I., s-a apropiat un alt  grup de trei persoane cu un comportament agresiv. Fără un motiv anume, unul dintre cei trei respectiv C.M., īn vārstă de 35 de ani, i-a aplicat minorului F.R.I., multiple lovituri, cu pumnul īn zona feţei şi cu picioarele īn zona abdomenului. Cānd F.R.I. a reușit să se ridice şi a īncercat să se refugieze din zona īn care se aflau agresorii, a fost prins şi imobilizat de către o altă persoană din grupul celor trei, respectiv R.P. īn vārstă de 32 de ani. Acesta i-a aplicat două lovituri de pumni la nivelul feţei, urmare a cărora victima a căzut fără  cunoştinţă la pămānt.

Echipajul din cadrul Serviciului de Ambulanță Tulcea sosit la faţa locului pentru acordarea primului ajutor a efectuat manevre de resuscitare, īnsă după circa o oră a declarat decesul minorului F.R.I.

            Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Tulcea a dispus la data de 18.09.2023, măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore faţă de suspecţii C.M. şi R.P., pentru săvārşirea infracţiunii de loviri sau vătămări  cauzatoare de moarte faptă prev. de art. 195 alin. 1 din C.pen., urmānd a īnainta instanţei de judecată propunerea  de arestare preventivă a  acestora.

Facem precizarea  că punerea  īn  mişcare a  acţiunii penale este o  etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate  care  nu poate, īn nicio  situaţie, să īnfrāngă principiul  prezumţiei de nevinovăţie.

 

PURTĂTOR DE CUVĀNT AL PARCHETULUI DE PE LĀNGĂ TRIBUNALUL TULCEA

 

 
     

 

  © Copyright 2006 PICCJ.

Acest site este optimizat pentru Internet Explorer 5.5/6