MINISTERUL  PUBLIC
PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL
                           
TULCEA       
                

              Nr. 31/VIII-3/IP/2023  

02.10.2023

C O M U N I C A T

Compartimentul de Informare şi  Relaţii Publice  din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:      

         La data de 30.09.2023, organele de urmărire penală s-au sesizat cu privire la săvârşirea infracţiunii de violență în familie, în forma tentativei la infracţiunea de omor calificat  comis prin cruzimi, având în vedere că în cursul aceleiași zile, în jurul orei 1622, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, F.I.  în vârstă de 50 de ani, din. loc. Frecăţei, jud. Tulcea, a aruncat în mod intenționat cu benzină în interiorul unui corp de clădire dar şi asupra fiului său F.V. în vârstă de 24 de ani, după care a aprins substanța inflamabilă provocându-i acestuia arsuri pe  circa 20-30%  din  suprafața  corpului.

            Din probele administrate până în acest moment a rezultat faptul că  F.I., care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a amenințat inițial familia cu auto-incendierea sa. Ulterior,  în condiţiile în care avea asupra lui substanța inflamabilă şi în timp ce îşi amenința membrii familiei că le dă foc, a aruncat benzină în holul casei  în care aceștia se aflau şi a aprins substanța inflamabilă. Întrucât benzina  a fost aruncată şi în direcția lui F.V., articolele de îmbrăcăminte ale acestuia au luat foc, flacăra cuprinzându-i zona pieptului, a gâtului şi a brațelor. Intervenția imediată a mamei lui F.V. a contribuit la stingerea focului care l-a cuprins.

Echipajul din cadrul Serviciului de Ambulanță Tulcea sosit la faţa locului pentru acordarea primului ajutor a transportat victima la Spitalul Județean de Urgenţă Tulcea pentru acordarea  îngrijirilor de specialitate.

            Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea a dispus la data de 30.09.2023, măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore faţă de suspectul F.I., la data de 01.10.2023 formulând propunere de arestare preventivă a acestuia pe o durată de 30 de zile, pentru săvârșirea infracţiunii de violență în familie, în forma tentativei la infracţiunea de omor calificat comis prin cruzimi.

            Propunerea formulată de către procuror  a fost admisă de  Tribunalul Tulcea.

Facem precizarea  că punerea  în  mişcare a  acţiunii penale este o  etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate  care  nu poate, în nicio  situaţie, să înfrângă principiul  prezumţiei de nevinovăţie.

 

PURTĂTOR DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL TULCEA

 

 
     

 

  © Copyright 2006 PICCJ.

Acest site este optimizat pentru Internet Explorer 5.5/6